Paine facuta in casa

Nimic nu se compara cu paine facuta in casa. Pe langa mirosul care-ti i-a mintile, la gustul sanatos...de paine. Reteta cred ca e f bine cunoscuta de aluat dospit simplu din 1 kg de faina, 50 gr drojdie, 2 lg de zahar, sare, 2 oua in aluat si unul pentru uns si 50 ml ulei pentru framant. In rest spor la framantat si pofta la....mancat!!!




8 comentarii:

  1. Ce piinite frumoase ! Dar nu spui si la cite grade se fac piinita si cit timp o lasam in cuptor ? Deh, io sint mai batuta-n cap, am facut atitea piinite, dar nu sint toate la fel... pupici si spor la bucatarit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe painicile tale Mirela! Felicitari pentru cele impletite, sunt perfecte! O primavara frumoasa si plina de flori! Te salut din Montrealul cel inghetat!

    RăspundețiȘtergere
  3. WOW! The bread was very nice braided. I can never do that.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Daniela, painea o coc in functie de grosime daca e mare si voluminoasa la foc mic la inceput 100 grade pana creste si apoi la 150-180 grade timp de 50 min. Multumesc pentru comentariu. Te salut

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Davella, imi face placere sa vad ca ti-au placut painile impletite. Multumesc de gandurile frumoase. Cu drag, Mirela!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anncoo, I think anyone can do that with some beaten egg and a good oven. Thank you for the wow. Have a nice day, Mirela from Italy!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata tare bine
    se simte si
    mirosul sti!felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. splendide ! si nu sunt cojoase ! cel putin asa par !mi-ar fi placut sa vad si sectiunea !

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena