Pentru tortul cu fructe avem nevoie:
- 500 ml frisca lichida,
- 4 galbenusuri,
- 8 lg zahar,
- 15 gr gelatina(un plic si jum),
- 100 ml lapte,
- esenta de vanilie, rom, coaja de portocale si lamaie rasa,
- 50 ml compot de ananas (zeama pt a dizolva gelatina),
- fructe pentru interior in crema diplomat: un kivi, o banana, o portocala, sau piersici, ananas compot, capsuni ce fructe va plac, dar sa fie stoarse de zeama ca sa se intareasca bine crema diplomat cu gelatina,
-3 portocale, 2 kivi, cateva capsuni mari pentru decorul exterior.
Incepem sa facem tortuletul foarte gustos si racoros, mai ales pentru vara:
- se pune geletina la dizolvat in zeama de la compotul de ananas, sau in alt lichid si se pune pe baie de aburi daca nu e prea mult timp,
- se pregateste crema din galbenusuri, lapte si zahar, pe foc, amestecand continuu cu telul pt a nu se prinde, pana se ingroasa un pic si devine ca o spuma,
- se bate frisca in timp ce se raceste un pic crema,
- se pune gelatina in crema calduta,
- se pun esentele,
- cand e aproape rece crema, se toarna peste frisca batuta si se da la frigider o ora doua, pana se intareste un pic,
- se imbraca o forma de tort(o cratita) in folie alimentara si apoi cu felii de portocale si kiwi po o suprafata cat mai mare, apoi se toarna crema diplomat,
- se pune deasupra tot fructe felii, piscoturi sau o foaie subtire de blat,
- se da la rece cca 12 ore,se rastoarna din forma si se serveste.
Preferatul meu este cel rotund, cu felii de portocale. Asta pentru ca am de unde alege! Am venit in dar cu un brat de premii si sper sa-ti faca placere.
RăspundețiȘtergereSalut Elena, te invit cu placere la o portie de tort! Multumesc mult de premii. Te salut cu drag! Mirela
RăspundețiȘtergere