PANDISPAN

Tot pentru copii mofturosi o reteta de ceva dulce care sigur o sa-i incante. Reteta acestui pandispan e aproximativ ca a celei de la blatul de tort.
Pentru doua tavi de pandispan avem nevoie de:
- 8 oua,
- 16 lg de zahar,
- 10 lg faina cu varf,
- 100 gr unt topit,
- 5 lg cacao,
- 2 lingurite de praf de copt,
- stafide, nuci sau alune macinate,
- esenta de vanilie, rom, sau coaja de lamaie si portocale.
Se incalzeste cuptorul, se pregatesc tavile se cerne faina, se separa albusurile de galbenus. Se bat galbenusurile cu 8 lg de zahar, untul topit si esenta. Albusurile se bat spuma cu mixerul si se pune restul de zahar in ploaie, compozitia trebuie sa arate ca o bezea. Aceasta se toarna peste galbenusuri, se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza lejer pentru a nu distruge bulele de aer formate. Se toarna 3/4 din compozitie in tavile acoperite cu hartie de copt, iar cealalta parte se amesteca cu cacaoa si nucile, alunele sau stafidele. Se baga in cuptor la 150 gr, nu se deschide cuptorul timp de 15-20 min apoi se mai tin aprox jumatate de ora in cuptor la 180 gr.


6 comentarii:

  1. woooow....un deliciu!
    Felicitari si un Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut draga Nely, multumesc mult pentru apreciere. Si tie iti doresc sa ai un Paste Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata !! cu siguranta l-ar incanta si pe baietelul meu !!! multumesc pentru premiu si Paste fericit!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spiritoale si sa va calauzeasca pasii pe drumul vietii.

    RăspundețiȘtergere
  5. am un premiu pt tine, cand ai timp poti sa-l ridici de pe blogul meu..o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  6. am primit premiul tau cu mult drag si acum iti ofer si eu unul,de fapt doua,daca iti face placere sa le primesti,eu ti le ofer cu tot sufletul !

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena