Salata pentru copiii mofturosi

Pentru copii mofturosi o gustare destul de consistenta si sanatoasa.
- 1 ou
- 1 rosie
- 50 gr castraveti
- 100 gr mozzarela
- salata verde
- condimente naturale din ierburi aromate
- 2 linguri smantana
Oul se bate spuma cu ceva apa minerala. Se coace ca pe o caltita si se ruleaza intocmai. Se serveste pe farfurie cu rosiile taiate, castravetii, mozarella si restul ingredientelor.
A functionat?

Salata de ton, porumb si paste

Aceasta salata e foarte simpla si gustoasa. Nu va trebuie decat:
- 300 gr paste,
- doua conserve mici de ton in suc propriu,
- 50 gr porumb fiert din conserva,
- o ceapa,
- cateva masline negre si verzi fara samburi,
- ulei de masline,
- o jumatate de lamaie
- sare si piper,
- eventual salata verde pt ornament.
Se amesteca pastele fierte si scurse, cu tonul scurs de zeama, cu porumbul, cu ceapa taiata rondele, maslinele, uleiul, sarea, piperul si zeama de lamaie. Pofta buna!

Rulada din carne tocata

Un aperitiv consistent si usor de facut.

Materii prime
- 800 g carne tocata amestec vita si porc,
- 4 oua,
- usturoi,
- 4 lg faina de grau,
- sare, piper,
- masline negre si verzi ,
- jumatate de ardel gras,
- cascaval, sau branza de oaie 150 gr
- susan
Carnea tocata se amesteca cu 2 oua, cu faina, cu usturoiul pisat, sarea si piperul si se intinde pe hartie sau pe folie alimentara, pentru a se putea rula usor. Alte 2 oua se fierb si se taie in patru, se pun pe foaia de carne impreuna cu cascavalul ras, maslinele taiate si ardelul taiat fidelute. Se ruleaza, se unge cu putin ou si presoara seminte de susan, se da cuptor cca o ora. Se taie rece ca sa nu se desfaca. Sa aveti pofta!
PS: scuzati poza finala...fara focalizare, si cum rulada a fost foarte buna, cand am vazut ca nu-i buna poza, n-am mai avut ce poza...

Japoneze

Reteta e aceeasi ca la painea de casa. Se lasa la dospit, se formeaza japonezele, se creseaza, se ung cu ou batut, se lasa din nou la dospit, se presara susan si se dau la cuptor la150 grade timp de 40-45 minute.

Paine facuta in casa

Nimic nu se compara cu paine facuta in casa. Pe langa mirosul care-ti i-a mintile, la gustul sanatos...de paine. Reteta cred ca e f bine cunoscuta de aluat dospit simplu din 1 kg de faina, 50 gr drojdie, 2 lg de zahar, sare, 2 oua in aluat si unul pentru uns si 50 ml ulei pentru framant. In rest spor la framantat si pofta la....mancat!!!




Friptura de porc pe pat de legume

Friptura cu legume se gateste destul de des in familia noastra. E hranitoare, satioasa si festiva.
Reteta e foarte simpla, poate multe gospodine o fac, insa uite cum o fac eu:
MATERII PRIME
-1 kg pulpa de porc
-600 gr cartofi
-2 buc morcovi
-2 buc ceapa
-usturoi, sare, piper, 1 pahar bere, 5 linguri ulei, foi dafin, pantrunjel sau parmezan pt final.
Carnea se spala, se taie si se pune intr-o tava timp de 10 minute dupa ce a fost tinuta vreo 3 ore la bait cu usturoi, sare, piper, berea, putin ulei. Dupa cele 10 min se adauga ceapa taiata rondele, morcovul taiat rondele, si se pune un pic de ulei. Dupa inca alte 10 minute, cand carnea se mai fragezeste se adauga cartofii taiati sferturi. Toata compozitia se tine la cuptor la foc mic aprox o ora, iar la final se orneaza cu pantrunjel sau cu parmezan ras.



A apărut o eroare în acest obiect gadget

lacucinaromena