MUSACA

Musacaua, pe care am facuto eu a iesit super! De ce? Cred ca din cauza ca am apelat la imaginatie si la ce am mai gasit prin frigider. Sa imi expun ideea: am facut mancarea intr-un vas yena dreptunghiular si am folosit urmatoarele:
- 500 gr carne tocata amestec,
- o ceapa,
- 150 ml suc de rosii,
- un pic de ulei, sare, piper si busuioc,
- 800 gr cartofi, curatati si taiati felii,
- o vanata mare, curatata, taiata felii rotunde si un pic undita in ulei,
- 100 gr branza Grana padana rasa sau parmezan si mozzarella (150 gr),
- 4 oua,
- 2 rosii decojite si taiate felii.
Am calit carnea cu ceapa tocata marunt in putin ulei, cu sucul de rosii, sare, piper si busuioc.Am montat in vasul de copt alternativ: un strat de cartofi rondele, un strat de carne, putina branza rasa, al doilea strat a fost cu vinete, carne si iar branza, apoi cartofi, carne branza, pana se umple tava.
Am pus apa cat sa cuprinda ultimul strat, care de obicei, e de cartofi, am pus deasupra mozzarella taiata feliute si rosiile decojite si taiate tot felii, am pus ouala batute bine si am presarat sare, piper si busuioc. Am dat la cuptor cca o ora la 180 grade. Am mancat cu o pofta de lup alaturi de o salata de sfecla rosie cu hrean. Mi-a iesit ffff gustoasa. Pofta buna!





4 comentarii:

  1. Foarte bine arata musacaua ta, si servita si cu salata de sfecla...un deliciu:)

    O duminica minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine,ieri am facut si eu ca ne place tare mult.Pupici si duminica placuta1!!

    RăspundețiȘtergere
  3. MULTUMESC MULT DE COMENTARIU FETELOR! DE OBICEI NU SUNT ASA LAUDAROASA DAR MUSACAUA A PLACUT LA TOTI CEI CE AU APUCAT SA MANANCE, CHIAR SI MIE. VA SALUT CU DRAG SI O SAPTAMANA MINUNATA!

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena