TARTA CU BRANZA


Pentru blat avem nevoie de(am folosit cantitati pt. tava mare de la cuptor):
-3 oua,
-20 lg zahar,
-20 lg ulei,
-20 lg lapte,
-un praf de copt stins cu zeama de lamaie, un praf de sare,
-faina cat cuprinde pt a rezulta o compozitie de chec,
-razatura de lamaie si portocala si 2 prafuri de vanilie,
Toate acestea se amesteca bine, iar 3/4 din compozitie se toarna, in tava tapetata cu hartie si se coace la 150 gr timp de 10-15 min, timp in care se pregateste branza.
Pentru umplutura de branza am folosit:
-500 gr branza de vaci,
-7-8 lg zahar,
-2 prafuri de vanilie si razatura de portocala si lamaie.
Se toarna branza, peste tarta coapta( 10-15 min), apoi se pune restul de compozitie(1/4) si se coace in continuare, inca aproximativ 30-40 min, la 150-160 gr, se face proba cu scobitoarea sa vedem cand e gata.La final se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza.Aceeasi reteta o fac si cu umplutura de mere cu nuci.

2 comentarii:

  1. Fur si eu o bucatica, daca e cu brinza e pe gustul meu, yamiii, ce bunatate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Daniela, te invit si pe tine si pe fetita ta la tarta. Te salut cu drag.

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

lacucinaromena