Salata de cartofi

Aceasta salata imi aduce aminte de fostele colege de la Kosarom, deoarece primavara o faceam foarte des cu spanac, ceapa verde, cartofi, oua, masline si ridichi. Cred ca niciodata in viata mea nu am mai mancat aceasta salata (sa zicem orientala) cu o asa pofta, ca la Kosarom, salivez si acum, cand imi aduc aminte, am uitat ceva care ii dadea gustul deosebit de primavara - mararul. De dragul vremurilor de atunci am incercat sa fac salata, dar multe nu mai sunt la fel (nu mai am acces la piata din Alexandru, de unde ne cumparam verdeata proaspata si naturala cu gust adevarat, ca la bunica si aici legumele si verdeturile nu au nici un gust). Dar asta e, viata merge inainte si trebuie sa profitam de ea si sa incercam sa ne-o facem cat mai frumoasa. Asa ca, am facut o salata, cu ce am avut in casa. Am fiert 7 cartofi mari si 5 oua, le-am curatat si taiat cuburi, am amestecat cu o salata verde, o ceapa rosie taiata pestisori, cateva ridichii, masline verzi (nu am avut negre), sare, ulei de masline si putin otet. A iesit buna, dar parca nu ca cea de "acasa". Va sugerez sa o incercati in varianta originala: cartofi, oua, spanac, ceapa verde, marar, masline, sare, ulei si otet. Este o minunatie, o sa vedeti!


Un comentariu:

lacucinaromena