PESTE MARINAT LA CUPTOR




O masa usoara si sanatoasa, peste marinat la cuptor, dar numai ca nustiu cum se numeste pestele pe care l-am cumparat. In italiana se numeste "cefallo", daca cineva stie denumirea lui in romana sa imi zica si mie. Am mai cumparat o data cefallo si mi-a placut, nu avea multe oase si era gustos. Mai am eu o problemuta legat de cantitati la ingrediente, deoarece niciodata nu sunt respect anumite cantitati, tot timpul mai adaug eu ceva. Asa ca incerc sa aproximez cantitatile:
-4 minunati pesti(cefallo),
-1 ceapa taiata pestisori,
-2 morcovi taiati rondele,
-1 conserva de rosii in suc,
-7-8 catei de usturoi,
-100 ml ulei,
-150 ml vin alb,
-6-7 lg otet,
-sare, piper boabe, cimbru, foi dafin, busuioc si rozmarin.
Pestele curatat se sareaza si se lasa o jum de ora sa intre sarea in el, apoi se unge cu ulei si se impaneaza cu usturoi ceapa si morcov(eventual se umple cu ele), se pun celelalte ingrediente, se inveleste pestele cu aluminiu si se da la cuptor cca o ora si jumatate la foc mic, se scoate aluminiul si se pune sucul de rosii si se mai da la cuptor cca 20 min ca sa se rumeneasca un pic deasupra.
Se serveste si cald cu mamaliguta, dar si rece merge .

7 comentarii:

  1. Pare tare bun...o masa simpla dar delicioasa!
    Se poate pregati cu orice fel de peste?

    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Violette, eu cred ca merge aproape orice fel de peste numai sa nu aiba multe oase.(eu nici nu stiu cum se numeste in romana acest peste). Multumesc de urare si tie iti doresc sarbatori pline de lumina si caldura alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit,bucurii, sanatate, belsug si pace !
    Buon Natale !

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit!
    Multa sanatate si tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  5. DANIELA, MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU URARILE FRUMOASE, ASEMENI SI TIE, FETITEI SI SOTULUI TAU VA DORESC TOT BINELE DIN LUME. PUPICI SI SARBATORI FERICITE!

    RăspundețiȘtergere
  6. DIANA, LE FEL SI TIE ITI DORESC NUMAI BINE, SANATATE MULTA, IMPLINIRI SI INTELEGERE. SARBATORI FERICITE SI MULTE IMBRATISARI DE LA MIRELA.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarbatori fericite si un anou cum iti doresti tu ! LA MULTI ANI !!

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena