CIUPERCI CU PIEPT DE PUI SI SMANTANA

Materii prime:
- un piept de pui mare,
- ciuperci champignion 500 gr,
- smantana 400 ml,
- 3 lg faina,
- un galbenus ou,
- ulei 50 ml,
- sare si piper dupa gust.
Se curata ciupercile, se spala si se taie daca sunt mai mari, se spala pieptul de pui si se taie in bucatele. Se pune pieptul de pui la calit cu ulei, apoi se pun ciupercile si se mai adauga apa daca e nevoie. Se amesteca smantana cu un galbenus de ou si cu faina (eu am avut smantana cu gust de bureti si a iesit super) si cand sunt facute ciupercile si pieptul de pui se pune smantana, se mai amesteca pe foc cca 5 minute, se pune sare si piper dupa gust.
Au iesit o nebunie, mie imi place sa pun si niste cascaval ras, sau parmezan, dar acum nu. Mancarea aceasta mergea cu o mamaliga, dar cum nu mai aveam timp si rabdare, asa ca, le-am servit cu turtite pe gratar si yami yamiiii, che buono!





Leapsa

Multumesc din suflet dragutelor: Pansy si Nely pentru premii si toturor celorlalte fete care m-au mai felicitat si premiat cu premii si lepse si le ofer toturor celor din lista mea, care au timp si placere sa le ia.
Ceaiurile pe care le am in prezent: macese, galbenele, ceai verde, ceai de fructe uscate exotic, menta, musetel - astea sunt cumparate, iar teiul, socul pe care tocmai l-am terminat si codite de cirese, pe care nu stiu unde le-am pus, le-am adunat eu.

1. Ce inseamna blogul pentru tine?
- o mica parte din mine, ma caracterizeaza si ma inspira in aventurile mele in bucatarie, imi creeaza o stare de bine.
2. Cat de dependenta esti de blog?
- dimineata, cand deschid P.C-ul, daca nu am altceva de facut, zabovesc ore intregi pe blogurile din lista mea, imi plac si imi sunt foarte dragi.
3.Cum alegi subiectul? Ce te inspira?
- in primul rand imi intreb baietii ce vor sa manance, ce pofte au, apoi imi confrunt frigiderul sa vad daca ma ajuta, iar apoi ma apuc de gatit.
4. Ce-ti place si ce nu iti place in lumea virtuala a blogurilor?
- fac in asa fel sa imi placa tot, daca ceva nu imi face placere, nu continui sa citesc, dar nu prea sunt lucruri care sa nu imi placa, din contra apreciez si felicit toate gospodinele din lista mea, este o munca si e facuta cu placere- FELICITARI FETELOR!
5. Cum alegi blogul preferat?
- nu stiu daca este vreun blog care sa nu imi placa.
Pe aceasta cale tin sa multumesc toturor celor care au rabdare si placere sa citeasca, multumesc pentru comentarii si premii.
Leapsa merge mai departe la toate dintre voi.


Socata

Avem nevoie de:
- 6 flori de soc mari si uscate,
- 500 gr zahar,
- 3 l apa,
- drojdie cat o cireasa,
- 2 lamaii si o portocala (optional)
- o lingura boabe de orez.
Se amesteca topate aceste incrediente si se lasa la macerat 2 zile. Se strecoara si se serveste rece. Este o bautura care imi aduce aminte de copilarie. Am uitat sa mentionez socul se spala sub jet de apa bine.


SHAWORMA

Nu e un produs ramanesc, dar daca este bun si place baietilor mei, il fac destul de des.
Avem nevoie de:
- foaie de lipie,
- piept de pui copt pe gratar si taiat bucatele,
- un sos facut in casa cu iaurt si usturoi,
- cartofi prajiti,
- varza, rosii, ceapa, castraveti, in functie de gustul fiecaruia,
- mozzarella, sare.
Lipia se incalzeste intai pe gratar, se pune sosul cu usturoi, apoi toate cele enumerate mai sus, se ruleaza si se serveste calda.




SUPA DE CARTOFI CU PIEPT DE PUI

Avem nevoie de:
- un piept de pui,
- o ceapa,
- doi morcovi,
- o radacina pantrunjel,
- 4 cartofi mari,
- 2 rosii,
- sare, piper, foi de dafin,
- 4-5 lg ulei,
- o manuta pantrunjel verde.
Pieptul de pui se spala si se taie fidelute, se opareste si se spumeaza, apoi se pun legumele in afara de cartofi si se fierb impreuna cu 2-3 foi dafin, dau un gust deosebit. Cand sunt aproape fierte se pun cartofii taiati cubulete, se pune sarea si piperul dupa gust si la urma se pune pantrunjelul taiat marunt.

TARTA CU ANANAS

Materii prime:
- 8 oua,
- 16 lg zahar,
- 12 lg faina,
- zahar vanilat 2 pliculete,
- 4 lg ulei,
- un praf de sare,
- ananas (orice fruct aveti)
- zahar vanilat pt decor.
Daca respectati intocmai operatiile, nu necesita alti afanatori, se face astfel:
1. ouala sa fie calde la temp camerei, se separa,
2. faina se cerne,
3. se bat intai galbenusurile cu jum din zagar, adica 8 lg, zaharul vanilat si 2-3 lg apa pentru a se dizolva mai usor zaharul,
4. intre timp se da drumul la cuptor si se pregateste tava de copt, ori se unge cu ulei si se pudreaza cu faina, ori se foloseste hartie de copt,
5. apoi se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana arata ca o bezea,
6. se toarna galbenusul peste albus, faina in ploaie si uleiul si se amesteca foarte usor cu telul, sa nu chinuim prea mult compozitia pentru a nu se lasa aerul inglobat,
7. se toarna compozitia in tava si se pun fructele,
8. se da la cuptorul incalzit la 140 grade timp de un sfert de ora, fara a se deschide usa cuptorului, apoi se mareste temperatura pana la 180 grade si se mai tine aproximativ 30 min, depinde de cuptorul fiecaruia, se face proba cu scobitoarea, sau se palpeaza deasupra tarta si daca isi revine la forma initiala inseamna ca e coapta,
9. se scoate din cuptor, se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza
POFTA BUNA! Iese o minunatie cu cirese, visine, capsuni, etc




CLATITE AMERICANE CU GEM

CLATITE AMERICANE CU GEM
- 3 oua,
- 3 lg zahar,
- 3 lg ulei,
- 270 ml lapte,
- 250 gr faina,
- esenta de vanilie
- un praf de copt,
- gem su dulceata de capsuni.
Se mixeaza toate ingredientele bine, se lasa un pic in repauz, apoi se coc in tigaia unsa cu un pic de ulei la foc mare. Se umplu in interior cu dulceata, crema de ciocolata. Pofta buna!
Foarte buneeeeee!!!


Tort diplomat cu fructe

A fost sarbatoarea Sf. Constantin si Elena si am facut doua tortulete diplomat, unul pt sotul meu Ciprian si unul pentru o alta fata care a implinit anii si pe aceasta cale vreau sa spun cu intarziere "La multi ani!", sanatate si impacare, tuturor celor care si-au sarbatorit ziua onomastica (scuze pt intarziere).
Pentru tortul cu fructe avem nevoie:
- 500 ml frisca lichida,
- 4 galbenusuri,
- 8 lg zahar,
- 15 gr gelatina(un plic si jum),
- 100 ml lapte,
- esenta de vanilie, rom, coaja de portocale si lamaie rasa,
- 50 ml compot de ananas (zeama pt a dizolva gelatina),
- fructe pentru interior in crema diplomat: un kivi, o banana, o portocala, sau piersici, ananas compot, capsuni ce fructe va plac, dar sa fie stoarse de zeama ca sa se intareasca bine crema diplomat cu gelatina,
-3 portocale, 2 kivi, cateva capsuni mari pentru decorul exterior.

Incepem sa facem tortuletul foarte gustos si racoros, mai ales pentru vara:
- se pune geletina la dizolvat in zeama de la compotul de ananas, sau in alt lichid si se pune pe baie de aburi daca nu e prea mult timp,
- se pregateste crema din galbenusuri, lapte si zahar, pe foc, amestecand continuu cu telul pt a nu se prinde, pana se ingroasa un pic si devine ca o spuma,
- se bate frisca in timp ce se raceste un pic crema,
- se pune gelatina in crema calduta,
- se pun esentele,
- cand e aproape rece crema, se toarna peste frisca batuta si se da la frigider o ora doua, pana se intareste un pic,
- se imbraca o forma de tort(o cratita) in folie alimentara si apoi cu felii de portocale si kiwi po o suprafata cat mai mare, apoi se toarna crema diplomat,
- se pune deasupra tot fructe felii, piscoturi sau o foaie subtire de blat,
- se da la rece cca 12 ore,se rastoarna din forma si se serveste.


A apărut o eroare în acest obiect gadget

lacucinaromena