PASTE CU CREVETI SI SCOICI



Buna si la multi ani tuturor prietenilor! Dupa sarbatorile de iarna, cand mesele au fost pline cu bucate treditionale, am avut musafiri care mi-au gatit paste cu creveti si scoici. Nu am crezut vreodata ca o sa mananc asa ceva, dar pana la urma a fost bune, bune!!!!
Reteta e foarte simpla si mancarea un deliciu. Ce am folosit:
-500 gr paste proaspete,
-400 gr scoici,
-400 gr creveti,
-50 ml ulei de masline,
-100 ml vin alb,
-5-6 rosii chery,
-sare si pantrunjel proaspat.
Se pun la calit in ulei de masline scoicile, apoi crevetii si se stropesc cu vin, se calesc la foc mediu
pana se desfac cochiliile la scoici cca 10 min, apoi se pun pastele fierte in apa cu sare si se mai amesteca pe foc cca 5 min, sa imprumute pastele din gustul sosului cu vin. Se spesoara pantrunjel verde si se servesc calde. Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Ce-as fi mancat si eu o portie...foarte bine arata...

    RăspundețiȘtergere
  2. tare m-as invita si io la o portie !mi plac fructele de mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lop si Pansy, va invit cu drag la urmatoare portie.Multumesc de vizite si comentarii...va pup cu drag..

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

lacucinaromena