PASTE CU CREVETI SI DOVLECEI


Alta reteta de paste! O sa ziceti ca m-am italienit, dar am descoperit ca sunt sanatoase, gustoase(o aroma de busuioc cu peste de te face sa te lingi pe degete) si nu sunt costisitoare de realizat. Uitati-va la reteta(4 portii):
-400 gr paste proaspete,
-1 dovlecel mai mic,
-300 gr creveti decorticati,
-100 ml smantana,
-50 ml vin alb,
-4-5 lg ulei de masline,
-2-3 lg-te de pesto alla genovese (sos de busuioc proaspat cu ulei de masline de la Knorr),
-sere, piper si pantrunjel pt decor.
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei.
Dovleceiii taiati fidelute se pun in tigaie cu uleiul de masline, se lasa 3 min, apoi se pun crevetii si vinul alb. Se lasa 2 minute apoi se pune sosul de busuioc si spre final smantana, sare si piper dupa gust si se mai tine pe foc 2-3 min si la final se adauga pastele fierte. Se servesc cu pantrunjel(eu am avut daoar uscat). Pofta buna!

7 comentarii:

  1. ff. bune pastele cu creveti...si daca au si dovlecei....mmmmm, yammy:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi, hi... si ce-i rau daca s-ar zice ca te-ai italianizat... Nici eu nu mincam in tara paste, iar acum nu lipsesc de pe masa, scuza mea e ca sotul e italian, dar cind merg in tara imi lipsesc pastele, pentru ca acolo nu-mi ies ca aici... Ale tale arata foarte bine, iar daca au creveti ma autoinvit la masa ta... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. cu fiecare reteta imi vine tot mai mult sa ma mut la voi. ce bine arata. crevetii....febletea mea culinara. va pup...miss you

    RăspundețiȘtergere
  4. BUNA, VIOLETTE, MULTUMESC DE VIZITA SI TE SALUT CU MULT DRAG...

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA, DANIELA, MULTUMESC DE VIZITA SI COMENTARIU,,,AM INCEPUT SA VAD SI PARTEA BUNA A BUCATARIEI ITALIENE,,,ESTE MAI USOARA, UN PIC MAI SANATOASA SI INCET INCET MA ADAPTEZ,,,TE INVIT LA O PORTIE,,,PUPICI PT DOMNISOARA TA!

    RăspundețiȘtergere
  6. CIAO FREDERICA! GRAZIE E BACI!!!!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  7. BUNA, DRAGA LOP! TE INVITAM SA TE MUTI LA NOI...O PORTIE MARE DE PASTE CU CREVETI PT TINE CU MULTA DRAGOSTE!!!!!PUPICI

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena