PIZZOCCHERI DELLA VALTELLINA(TAITEI DIN HRISCA, TARATE SI FAINA DE GRAU)


In incercarile mele de a descoperi retete italienesti, am fost sfatuita de o amica ca incerc sa gatesc pizzoccheri, adica taitei originari din provincia de Sondrio a Italiei. Sunt niste paste obtinute din hrisca, faina si tarate de grau, bogate in proteine vegetale si fibre.
Reteta e simpla si deloc costisitoare(4 portii):
-320 gr paste pizzoccheri(cred ca merg si taitei),
-160 gr cartofi,
-125 gr unt,
-125 gr frunze de varza sau spanac,
-160 gr cascaval,(am folosit ementaler),
-100 gr parmezan ras,
-2 catei de usturoi,
-sare si piper.
Apa cu sare se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se pun cartofii taiati cubulete si frunzele de varza sau spanac taiate subtire. Dupa 5 minute de fierbere se adauga pizzoccheri si se mai fierb cca 15 min(daca se folosesc alte paste obisnuite cred ca necesita mai putin timp, pizzoccherii fierb mai greu). Separat intr-o tigaie se calesc cu unt, cei doi catei de usturoi, taiati feliute subtiri, apoi se pun in aceeasi tigaie cu untul si usturoiul pastele impreuna cu cartofii si varza. Se adauga branza taiata cubulete si piper dupa gust(se mai lasa 3 min ca sa se intrepatrunda gusturile si sa se topeasca cascavalul). Se servesc cu parmezan ras, cat sunt calzi. Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Tare bine arata,,,mmmm si cred ca si foarte bune,,,am sa caut si la noi,poate gasesc.Pupici si weekend frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce mi-ar fi placut si mie o portie....sunt invidioada...pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmmmmmmmm...che invitante!complimenti!!!ciao!

    RăspundețiȘtergere
  4. LOP, CRED CA TI-AR PLACEA MULT AICI, CEL PUTIN PENTRU GUSTURILE EXOTICE, MEDITERANIENE, TU ESTI MULT MAI DESCHISA CA MINE LA NOUTATI...PUPICI..EU SUNT MAI CONSERVATOARE STII F BINE DAR UITE CA INCEP SA MA ADAPTEZ,,,SI NU E RAU

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA MIRELA, E POSIBIL SA SE GASEASCA SI LA NOI IN ROMANIA PIZZOCCHERI,,,DACA GASESTI SA INCERCI RETETA SUNT BUNI..PUPICI

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Multumesc au trebuit sa treaca 20 de ani pana sa mananc iarasi piizzocheri.Pe vremuri ca si acum ii pregateam personal .Imi permit sa va dau o sugestie ,inlocuiti varza cu frunze de sfecla de zahar si nu puneti cartofi,Frunzele de sfecla nu le taiati prea subtiri .Untul trebuie musau din belsug si cascavalul la fel.Pofta buna.

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena